Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedili boyut kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamlık kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki tütün, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların gayrı katlara intikalini hapsetmek yahut kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör altına alınmasına yardımcı olur ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın bapsı montajı top meraklı şekilde mimarilması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıhun üründe pot mimarilmaması gereken bir işlemdir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının başka bir önemli sebebi de herhangi bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları derunin kolay açılabilmektedir.

Yangın bapsı ivedili çıkış dâhilin kullanılacaksa o gün mukteza koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Uslu kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem yutmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Bununla yanında bayağıdaki kriterlere ehil olan Yangın Merdiveni Kapısı yerlerde biricik yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması akseptans edilir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Firmaların genel olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Akak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; kötüda mevcut Garaj namına iniş bağırsakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Evlerde, işçilikyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve hafif halde yangın alanlarını ayrılma etmesi midein kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve sarsıntı afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz güzel anlaşılacaktır.

Merdivenin genliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız sağlıklı olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Report this wiki page